Framtiden kan bli ljusare

Det kinesiska ordet för kris betyder både fara och möjlighet.

Det tycks hända något väldigt spännande inom naturfotografin just nu. Vargjakten kan ses som en utlösande faktor, droppen som fick bägaren att rinna över. Initiativet som Terje Hellesø och Tom Svensson och jag tror även Mats Andersson varit med (med flera) har tagit är välbehövligt och mycket viktigt. Ambitionen är att samla naturfotografer i en paraplyorganisation för att på detta sätt bilda en maktfaktor att räkna med miljöpolitiskt. Egentligen är det märkligt att ingen kommit på tanken tidigare – naturfotografer och naturfilmare tillbringar ju långa tider ute i naturen och besitter stora biologiska, ekologiska och etiska kunskaper om naturen.

Jag har givetvis skickat ett mejl till Terje och jag uppmanar alla som gillar att fotografera i naturen att göra detsamma! Ju fler som ansluter sig, desto starkare blir rösten!

(Bilden är en dubbelexponering från Oset med vår nya kamera, en bild ”normalt” och en ”upp-och-ned” – den får symbolisera de två vägar (minst) som finns att gå i stunder av kris. Det är bara fantasin och kreativiteten som sätter gränserna!)

Annonser

7 svar to “Framtiden kan bli ljusare”

 1. Visst är det mycket på G just nu!

  Måste bara få kommentera din bild. Jag tycker nämligen att den är makalöst fin. En riktig liten inspirationskick helt enkelt.

  /Tomas

 2. Först måste jag säga att jag uppskattar ditt initiativ med ett öppet brev till miljöministern väldigt mycket och hoppas att snart få läsa svaret.
  Läste något mycket underligt från en nätupplaga av miljöaktuellt idag ”I Sverige inleds 2010, det internationella året för biologisk mångfald, med licensjakt på den svårt hotade arten varg. De administrativa kostnaderna för jakten, mellan 4 till 5 miljoner kronor, tar regeringen från – just det – anslaget till biologisk mångfald.” ( http://miljoaktuellt.idg.se/ ) Blev ytterligare upprörd…
  Tanken att bilda ytterligare ett FN känns helt rätt just nu.

  Slutligen några lovord över din bild som är mycket meditativ och finstämt grafisk. Gillar att du berättade hur du gjort, vilket jag nog inte lurat ut på egen hand.

  /Anna

 3. Underbar bild. Hårddragen (extremt överexponerad) skulle associationerna gå till EKG- eller EEG-kurvor (och den skulle då bli som en abstraktion av livet). Som den är nu är den… en gestaltning av livet.

 4. Ja, riktigt bra initiativ faktiskt! Riktigt klurig bild du visar upp!

  /Niklas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: