Flodens ögon

 

Flodens ögon-liten

Ikväll har jag suttit och gått igenom lite gamla bilder från Mörrumsån. Jag fastnade en stund vid denna bild, ögonen i vattnet och de fyra stenarna som upprepar formerna. Det var en underbar morgon i slutet av maj, klockan var 4:30 och då hade jag varit på plats i ca en timme. Bländare 11, 1/1500 sek slutartid och 100 ISO med stativ.  Det är främst två saker som jag är lite kluven inför i bilden, dels den ensamma stenen kontra det skarpa ljuset, dels det skarpa ljuset kontra ”ögonen” i övre delen. Det blir ”för mycket” i  bilden på något vis, tycker jag.

Annonser

2 svar to “Flodens ögon”

 1. Hej Daniel!

  Din bild är mycket stämningsfull och dina alltid så poetiska ord ger som vanligt ytterligare en dimension åt bilden. Jag kanske har sagt det innan, men detta är något jag tycker du ska utveckla, att tillägga några ord till varje bild. Jag menar, att utveckla det till en konstform, kanske?

  Jag kan hålla med dig. Men jag tycker å andra sidan inte att det blir för mycket i bilden. Det jag reagerar på är snarare bildens komposition. Kanske hade bilden blivit bättre om stenarna placerats så att de fyller ut det tomrum som nu finns i den nedre högra delen av bilden. Sen är det lite olyckligt att du har en svart bakgrund till bilden. Den kommer liksom inte till sin rätt riktigt.

 2. ”Ögon döda som två skymningar
  med ögonlock av vår och höst
  och ögonbryn som vildvin
  slingrande upp över pannan
  grenande sig över tinningarna . . . ”

  Ekelöf ur Strountes…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: